Actueel

De kerkdeuren zijn 4 maanden gesloten geweest. Gelukkig gaat daar verandering in komen want met ingang van zaterdag 11 juli geeft de werkgroep exposities een herkansing aan de fotowerkgroep ’t Perspectief. De expositie is wekelijks te bezoeken van woensdag- t/m zondamiddag.
Zie de pagina agenda.

150 jaar Knipscheer-orgel

De Hippolytuskerk op Wieringen herbergt met haar orgel een klein pareltje van schoonheid. Het orgel is gebouwd door de firma Knipscheer, destijds een zeer gerenommeerd orgelmaker, en het staat geregistreerd als rijksmonument. Het orgel werd in het najaar van 1870 in gebruik genomen en dit jaar is het instrument dus 150 jaar oud. Best wel bijzonder dat er hier nog een instrument in gebruik is dat 150 jaar geleden ook al zo in de Hippolytuskerk heeft geklonken! Reden om eens een paar orgelconcerten te organiseren, zou je zeggen.
Maar dat zullen we helaas even moeten uitstellen want 150 jaar trouwe dienst brengt ook allerlei ouderdomsverschijnselen met zich mee waardoor het orgel nu niet meer in optimale conditie verkeert. Er ligt inmiddels een uitgebreid herstelplan klaar. De restauratie kan in de eerste helft van 2021 worden uitgevoerd, mits er voldoende financiële dekking wordt gevonden.

De Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk, spant zich mede in om de financiering rond te krijgen. In april ontvingen wij al €1000 van Rotary Wieringerland. Begin juli ontving de stichting een bijdrage van €1750 van het Rabobank Coöperatiefonds. En het laatste goede nieuws kwam onlangs van de Hollands Kroonse Uitdaging met een toezegging van €1500. Verder ontving de Stichting het afgelopen half jaar een bedrag van €1355 van verschillende Wieringers.
Ondertussen zit de Protestantse Gemeente ook niet stil.  Daar zijn toezeggingen binnengekomen van de Stichting tot Behoud van het Nederlandse orgel, de Meindersma-Sybenga Stichting en het Dr. Hendrik Muller’s Fonds, samen voor een bedrag van €6500. En tenslotte kwam daar ook nog eens €4700 aan individuele giften binnen.
De opbrengst van de T-shirt actie van Wieringernieuws.nl komt daar t.z.t in elk geval nog bij. Koop dat shirt a.u.b.!

Alles bij elkaar geteld is de totaalstand nu €16.805.
De bijdragen onderstrepen het belang dat in het behoud van het fraaie orgel wordt gezien.
Alle gevers hartelijk bedankt voor uw bijdragen!

Wilt u ook meehelpen om de restauratie van dit prachtige orgel mede mogelijk te maken? Elke bijdrage is welkom op

ten name van Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk
o.v.v. Knipscheer-orgel

Alles over de aankoop van dit prachtige orgel in 1870, de eerste organisten, orgeltrappers en de restauratie.