Actueel

De expositie van Gerda en Jorinde Jonker is tot en met zondag 24 juli nog dagelijks te zien.
Geopend van 13.30 – 17.00 uur. Toegang gratis.

Zondag 31 juli wordt weer het traditionele tulenfeest gevierd!
Aanvang 10.30 uur, toegang gratis.

Vanaf zondag 7 augustus maakt de Hippolytuskerk deel uit van de Foto Biënnale Wieringen.
Geopend van woensdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur.
Voor toegangskaarten en meer informatie klik hier.

Het gerestaureerde Knipscheer-orgel

De Hippolytuskerk op Wieringen herbergt met haar orgel een klein pareltje van schoonheid. Het is gebouwd door de firma Knipscheer, destijds een zeer gerenommeerd orgelmaker, en staat geregistreerd als rijksmonument. Het orgel werd in november 1870 in gebruik genomen en is dus al ruim 150 jaar oud. Best wel bijzonder dat hier nog een instrument in gebruik is dat zo’n lange tijd in de Hippolytuskerk heeft geklonken!
Onlangs is het instrument gerestaureerd door orgelmakerij Bakker & Timmenga, onder advies van Cees van der Poel.

De Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk, heeft dank zij subsidies, giften en acties €12.729 voor de restauratie ingezameld. Met dit bedrag is het volledige pijpwerk en de tractuur hersteld.
Ook de Protestantse Gemeente ontving bijdragen van diverse fondsen, naast een fors aantal particuliere giften.
De windvoorziening is volledig vernieuwd (en veel stiller geworden), de windlade is hersteld, de pijpen in het front zijn schoongemaakt en gepolijst, de labiums in de pijpen zijn van nieuw bladgoud voorzien. Verder is het blinderingssnijwerk nu ook helemaal hersteld. De kieren in (de panelen van) de orgelkas zijn gedicht en de elektrische voorziening voor de ventilatormotor en lessenaarverlichting is vernieuwd.
Op zondagmiddag 12 juni 2022 werd het orgel formeel en feestelijk in gebruik genomen.

Wij zijn allen die kleine en grotere steentjes hebben bijgedragen om deze restauratie tot een succes te maken, zeer erkentelijk. Zonder uw gulle gaven zou het niet gelukt zijn. Hartelijk dank!