Werkgroep Exposities Hippolytuskerk

Door de Werkgroep Exposities Hippolytuskerk (WEX) worden regelmatig exposities georganiseerd en ingericht, in het koor van het gebouw. Dit zijn er gewoonlijk 2 per jaar met thema’s op gebied van bezinning, maatschappij, ontwikkelingssamenwerking, plaatselijke folklore/geschiedenis, cultuur, e.d. Anders gezegd, de werkgroep streeft naar een zo breed mogelijk palet van kunst/cultuurvormen en thematiek. Er wordt gewerkt met losse panelen en een ophangrail. Dit geeft uitgebreide mogelijkheden van exposeren.

Een nevendoel van de exposities is om de figuurlijke drempel van de kerk te verlagen zodat naast de kerkgangers ook vele anderen met de uitstraling van dit mooi gerestaureerde kerkgebouw (en de mogelijkheden ervan) kunnen kennismaken.

De werkgroep exposities Hippolytuskerk ( WEX) bestaat uit: Vina Braad, Liesbeth Jongema, Joke Tesselaar, Gerard Haverkamp, Gerard Slootweg, Rinie Methorst en Henk Pruijsen.

40-dagentijd 2020

De weken voor Pasen zijn voor velen een tijd om stil te staan bij wat ons ten diepste beweegt.
We houden ons leven tegen het licht en gaan op zoek naar een nieuw perspectief.
Waar sta ik? Waar naar toe ben ik onderweg? Wat houdt me gaande?

De Protestantse gemeenschap noemt dit de 40-dagentijd. Die begint traditiegetrouw op Aswoensdag (de eerste dag na carnaval) en dat is dit jaar 26 februari.

Voor de komende 40-dagentijd vertrouwt de WEX (Werkgroep Exposities Hippolytuskerk) op het inlevingsvermogen van de Fotowerkgroep ’t Perspectief uit Anna Paulowna.
Voorzitter van de werkgroep is Ron Mulder en hij zal met zijn collega’s – uitgerekend op 26 februari – een 28-tal foto’s van formaat 40 x 60 cm op hangen die naar hun mening recht doen aan het gedachtegoed voor deze periode.
De expositie wordt geopend in de Hippolytuskerk op zaterdag 29 februari 16.00 uur en loopt door tot en met tweede paasdag 13 april.
U bent daarbij van harte welkom.

Bezichtigen is mogelijk op zaterdagen, zondagen en genoemde tweede paasdag van 13.30 tot 17.00 uur (uitgezonderd zondag 22 maart vanwege een concert van de SKAH).