Werkgroep Exposities Hippolytuskerk

Door de Werkgroep Exposities Hippolytuskerk (WEX) worden regelmatig exposities georganiseerd en ingericht, in het koor van het gebouw. Dit zijn er gewoonlijk 2 per jaar met thema’s op gebied van bezinning, maatschappij, ontwikkelingssamenwerking, plaatselijke folklore/geschiedenis, cultuur, e.d. Anders gezegd, de werkgroep streeft naar een zo breed mogelijk palet van kunst/cultuurvormen en thematiek. Er wordt gewerkt met losse panelen en een ophangrail. Dit geeft uitgebreide mogelijkheden van exposeren.

Een nevendoel van de exposities is om de figuurlijke drempel van de kerk te verlagen zodat naast de kerkgangers ook vele anderen met de uitstraling van dit mooi gerestaureerde kerkgebouw (en de mogelijkheden ervan) kunnen kennismaken.

De werkgroep exposities Hippolytuskerk ( WEX) bestaat uit: Vina Braad, Liesbeth Jongema, Joke Tesselaar, Gerard Haverkamp, Gerard Slootweg, Rinie Methorst en Henk Pruijsen.