Werkgroep Exposities Hippolytuskerk

Zomer expositie 2022

Omdat vanwege ‘Het groot fotofestival Wieringen’ de Hippolytuskerk een deel van de zomer voor de Wex niet beschikbaar is, wordt de zomerexpositie dit jaar geopend op zaterdag 28 mei. De expositie eindigt op zondag 25 juli. Het is een kleurrijke dubbelexpositie, verzorgd door moeder en dochter Jonker, allebei beeldend kunstenaar van beroep. De als kind op het eiland Wieringen geboren Gerda (geboren Kooij), exposeert samen met haar dochter Jorinde. Gerda Jonker is kunstzinnig vooral gevormd aan de Gerrit Rietveld Academie en de Rijksacademie voor beeldende kunsten in Amsterdam. Zij heeft haar atelier in Lelystad. Hoofdkenmerken van haar kunst zijn beeldelementen voortkomend uit natuurmotieven.

Het kunstenaarspad van Jorinde Jonker liep onder andere via de Hogeschool voor de kunsten van Amsterdam en de Willem de kooning Academie te Rotterdam. Haar atelier bevindt zich in Rotterdam. Zij maakt heldere kunst die zich vooral kenmerkt in complementaire kleurcontrasten en strakke lijnen. Verwondering omgezet in werken waar de kleur bijna letterlijk van af spat.

Opening vindt plaats in De Hippolytuskerk op zaterdag 28 mei 15.00 uur.
Zie agenda voor de openingstijden.
Namens de Werkgroep Exposities,
Henk Pruijsen