Concertprogramma 2021-2022

Zondag 26 september 2021                                                                         

Duo Fernando Cordas  en Izhar Elias gitaren
Laat u betoveren door deze twee meestergitaristen met hun programma “Aranjuez, ma pensée”, met bekende 19e-eeuwse meesterwerken uit de Italiaanse opera en de Weense salons. Met muziek van o.a. Franz Schubert en Ludwig van Beethoven, maar ook met Spaans vuur en warme klanken van o.a. Isaac Albéniz en Joaquín Rodrigo. Dit alles komt extra tot leven door de interessante toelichtingen van de artiesten. Op het podium staan maar liefst acht verschillende gitaren!
www.fernandocordas.com

Foto: Merlijn Doomernik
Zondag 24 oktober 2021                                                                              

The Wheelbarrowband Ierse muziek
The Wheelbarrowband, opgericht in “The Irish Cottage” te Oude Niedorp, bestaat uit vijf gedreven muzikanten. Ze spelen allerlei soorten bekende Ierse en Schotse songs. Maar ook actuele liedjes zijn bij hun in goede handen. De Wheelbarrowband staat garant voor een optreden met sfeer en gezelligheid door de juiste mix van muziek en de leuke praatjes tussendoor, vaak doorspekt met humor. Een middag heerlijk ontspannen doorbrengen? Mis dit dan niet!
www.wheelbarrowband.nl
Zondag 28 november 2021                                                                          

Duo Huijnen&Hopmanviool en accordeon
Deze twee roodharige godinnen maken van ieder concert een beleving: meeslepende muziek, afgewisseld met persoonlijke verhalen. Ze creëren een intieme setting. De klankkleuren van de combinatie viool en accordeon zijn ongeëvenaard. Volksmuziek uit de Balkan, Duitse romantiek, Argentijnse tango en zigeunermuziek; ze maken er altijd een eigen karakteristieke versie van. Hun stijl is zowel expressief, virtuoos en swingend, als speels en intiem.
www.huijnenhopman.nl
Zondag 23 januari 2022     

Dianto Reed Quintethobo, fagot, klarinet, basklarinet en saxofoon
Deze vijf jonge Spaanse musici  presenteren een programma waarin natuur, circus en tango op een speelse manier met elkaar verbonden worden. Flexibiliteit in hun spel, uitstekend teamwork, alles uit het hoofd gespeeld en voorzien van een boeiende theatrale choreografie, dit alles maakten hen tot winnaar van het Grachtenfestival Concours 2021 en het Storioni Festival 2021. Een concert vol energie en contrasten dat u gaat verrassen!
www.diantoreedquintet.com

Zondag 27 februari 2022                                           

Jacob Olie Trio – viool, cello en piano
Dit jeugdige pianotrio is gloednieuw, maar de drie leden zijn doorgewinterde topmusici, die op gedreven wijze hun muziek ten gehore brengen. Genoemd naar de Amsterdamse fotograaf Jacob Olie spelen zij zoals hij fotografeerde: met een oog en een oor voor schoonheid, compositie en waarachtig samenspel. In het programma “Folk Sounds” brengen zij muziek uit verschillende streken, van Anton Arenski, Frank Martin, en van Antonín Dvořák diens beroemde Dumky trio.
www.jacobolietrio.com  

Foto: Foppe Schut
Zondag 27 maart 2022              

Lucie de Saint Vincentfortepiano
Alleen al haar naam is uitnodigend! Laat u meevoeren naar de sfeer van een ‘Salon de Musique’ rond 1900, de Parijse salons waar de beau monde en verlichte geesten elkaar troffen – les Salons des Lumières. Luister naar muziek van vrouwelijke componisten, allen uit de Franse high society. Stel u elegante dames in de mooie jurken van die tijd voor, heerlijke parfums, kaarslicht, een goed glas wijn, en geniet van deze fantastische fortepianiste!
www.luciedesaintvincent.com