Cantatekoor Hippolytuskerk

Het Cantatekoor Hippolytuskerk is in 2003 ontstaan door een samenwerking tussen voormalig predikant Henk Broer en dirigente Ellen Verburgt. De cantatediensten werden destijds aangevuld met enkele kerkelijke liederen die de kerkbezoekers konden meezingen.

In april 2022 was er een mooie en geslaagde uitvoering van de Johannes Passie.

Natuurlijk kijken we ook al weer vooruit.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Knipsel-Bachdag.jpg

Dag met Bach, 1 oktober 2022
Zoals gebruikelijk organiseren wij ook dit najaar weer “Een Dag met Bach”. Deze leerzame dag wordt uiteraard gevuld met zingen: liederen van Bach en tijdgenoten, die horen bij de adventstijd. Naast het zingen is er aandacht voor vocale technieken. Ook zijn er voldoende momenten om met elkaar bij te praten. Tijdens de lunch worden diverse door bestuursleden gemaakte soepen geserveerd. Brood dien je zelf mee te nemen. Als locatie hebben we opnieuw gekozen voor de Morgensterkerk aan de Drs. F. Bijlweg 9 in Den Helder. De aanvang is 10.00 uur. We sluiten de dag om 15.30 uur af met een korte presentatie van het door ons ingestudeerde werk. Bij die presentatie zijn vrienden en familieleden van harte welkom. Het einde van de dag is rond 16.00 uur.
De kosten van deze dag bedragen € 40,=. Wil je meedoen, dan kun je je nu al aanmelden via ons mailadres cantatekoorhippolytuskerk@gmail.com.
Iedere enthousiasteling is welkom. Er is géén stemcheck en je hoeft ook niets voor te bereiden! Voor nieuwe deelnemers is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met zingen, met de muziek van Bach en met Ellen als dirigent.

“Kerst met Bach & Rutter”, een nieuw project op 11 december 2022!
Het exacte programma is nog niet helemaal rond, maar Bach en Rutter staan natuurlijk borg voor hele mooie kerstmuziek. Ook is er een muzikaal intermezzo met medewerking van een organist. Het concert zelf zal een kort concert zijn: op zondagmiddag 11 december 2022, van 16.00 tot 17.00 uur in onze thuishaven de Hippolytuskerk in Hippolytushoef.
Het concert wordt voorbereid met drie repetities op de zaterdagen 26 november, 3 en 10 december, steeds van 9.45 uur tot 12.00 uur. Locatie: Morgensterkerk, Drs. F. Bijlweg 9, 1784 MC Den Helder. We werken zonder stemcheck, maar wél met thuis in te studeren muziek. De kosten bedragen € 60,= en ook voor dit project is de inschrijving geopend. Dus meld je aan via het mailadres cantatekoorhippolytuskerk@gmail.com.
Er is ruimte voor maximaal 46 (SATB: 15, 15, 8, 8) deelnemers. Wacht dus niet te lang met aanmelden!
Tenslotte: van deelnemers wordt wél verwacht dat men bij alle repetities aanwezig is.

De Dag met Bach, 4 maart 2023
Een dag volgens het bekende recept. Gezien het moment – vijf weken voor Pasen – zal deze dag in het teken staan van de passiemuziek, o.a. van Bach, maar wellicht ook van één van zijn vele tijdgenoten. Zodra er meer bekend is over deze dag, worden jullie via de mail hierover geïnformeerd.

Rutter en Bach,  19 november 2023
Het jaar 2023 is het jaar waarin het cantatekoor zijn 20-jarig bestaan hoopt te kunnen vieren. Dat doen wij middels Rutters Requiem, maar natuurlijk zal ook Bach bij dit feestje niet ontbreken. Inmiddels zijn we begonnen met het aanvragen van subsidies.

Heeft u al gekeken op onze Facebook pagina?
Facebook.com/cantatekoorhippolytuskerk