Organisaties in Hippolytuskerk

De kerk kent de volgende “gebruikers” met elk hun eigen doel:

– De Protestantse Gemeente van Wieringen – eigenaar – houdt in de Hippolytuskerk als vanouds de erediensten.

– De Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk (SKAH) organiseert jaarlijks een serie kamermuziek concerten.

РDe Stichting Geestelijke Muziek concerten (SGMH) voert met enige regelmaat (Bach-)cantates uit.

– De Werkgroep Exposities (WEX) organiseert tentoonstellingen op gebied van religie, bezinning, maatschappij en folklore.

Hippolytuskerk op Wieringen

– De Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk neemt de taak op zich om – binnen de door de Protestantse Gemeente toegestane ruimte – bestaande en nieuwe activiteiten in de kerk te faciliteren, zodat die een levend monument blijft in de Wieringer gemeenschap.

De stichting houdt tevens zoveel als fysiek mogelijk is ‘open dagen’ en voorlichting voor belangstellenden. Ook wordt de website door de “Vrienden” onderhouden.