Vorige exposities

40 dagentijd 2020

De weken voor Pasen zijn voor velen een tijd om stil te staan bij wat ons ten diepste beweegt. We houden ons leven tegen het licht en gaan op zoek naar een nieuw perspectief. Waar sta ik? Waarnaartoe ben ik onderweg? Wat houdt me gaande? De protestantse gemeenschap noemt dit de 40 dagentijd. Die begint traditiegetrouw op Aswoensdag.

Voor de 40 dagentijd 2020 vertrouwt de WEX (Werkgroep Exposities Hippolytuskerk) op het inlevingsvermogen van de Fotowerkgroep ’t Perspectief uit Anna Paulowna.

Deze expositie werd wegens de coronauitbraak in de veertigdagentijd geannuleerd en als zomerexpositie alsnog opengesteld.

Zomer 2019

“Door het oog van de naald”. Gebreid 7-delig kunstwerk door leden van het breicafé op Texel, verbeeldend een schipbreuk. Zomer 2019.

Glasraamkunst. Marije Wolfwinkel. Veertigdagentijd 2019.

“Op Wieringen”. Klederdracht rond 1900, schilderijen van Gert Rasch en Wieringer souvenirs. Van 14 juli t/m 10 september 2018.

“Beleving”. Schilderijen van Willem van den Heuvel. Veertigdagentijd 2018.

“Liefde voor het Keltisch erfgoed”. Beelden en schilderijen van Hans Blank+. Van 8 juli t/m 11 september 2017.

“Kerken en engelen”, schilderijen van Jack Kunst+. Veertigdagentijd 2017, 4 maart t/m 17 april.

“Bezield hout”, houten beelden van Kees Kramer + Veertigdagentijd 2016.

“Allerlei”. Poppen, oud speelgoed, kantkloswerk, beelden en oude muziekinstrumenten. Van 4 juli tot en met 13 september 2015.

Iconen van Ineke Pastoor. Veertigdagentijd 2015, 12 februari tot en met 6 april.

“De zee en Wieringen”. Van 17 mei tot en met 14 september 2014 (Open Monumentendag) Open kerk tijdens de zomermaanden. Met o.a. visserstruien gebreid door dames van het breicafé Hazerswoude, quilts van Trieneke Metselaar en viltwerk van Ellen Fortuin.

Schilderijen van de Wieringer August Pruimboom. November tot en met 15 december 2013.

Veertigdagentijd tentoonstelling “Afgeschreven of Waardevol”. Onder de titel: Afgeschreven… of…Waardevol? deed de Werkgroep Exposities een oproep om mee te doen aan de expositie tijdens de Veertigdagentijd 2013.

Gerlinde Smekal: “De Kleine Prins”, Schilderijen – grafiek – sculpturen. Van 29 september tot en met 24 november 2012.

Gerlinde Smekal:  “Bijbelwoord in Beeldtaal” van 18 februari t/m 9 april 2012. Bijbelwoorden, doorleefd en vertolkt door Gerlinde Smekal in aan abstractie grenzende beelden. Ook grafisch werk en een ijzersculptuur.