Cantatekoor Hippolytuskerk

Donkere dagen voor kerst. Muziek tilt me op.
Zingen met kerst ??? Licht in de duisternis van deze wereld??  
Wat hoor ik daar?? Wat is dat voor muziek. Ik ken het niet en wil daar wel meer van horen!
Wie is die geweldige organist?
Plotseling….. muziek, mooie tonen, cantatekoor, Bach, Rutter, ga door… meer!!
Oooo, hier wil graag meer van horen. Of nog mooier: ik wil graag meezingen.

Op 15 december 2024 geeft het Cantatekoor Hippolytuskerk opnieuw een kerstuitvoering met muziek van Johan Sebastian Bach en John Rutter. Prachtige en sfeervolle kerstmuziek. Een ontmoeting tussen 17e  en 20e eeuwse muziek, en samen zingen met de bezoekers in de kerk.

Dus 15 december 2024, 16.00 uur, Hippolytuskerk
Kom je ook? Toegang is gratis.


Bach klinkt al 20 jaar in de Hippolytuskerk!
Voor ons jubileum in 2023 was gekozen voor een stuk uit 1985. De Engelse componist John Rutter schreef in dat jaar een requiem. Op 19 november 2023 is dit mooie werk uitgevoerd. John Rutter heeft als componist veel verwantschap met Bach. Hij schrijft veel vocale geestelijke muziek en componeert ook voor gelegenheden in Groot Brittannië. Naast componist is hij ook leraar, net als Johann Sebastian Bach. Of John Rutter de Bach is van de 20e eeuw zal de toekomst uitwijzen.
Het jubileumconcert was natuurlijk wel in combinatie met muziek van Bach zoals altijd. We openden en sloten dit concert af met Bach, voor ons altijd een centraal punt.Het Cantatekoor Hippolytuskerk is in 2003 ontstaan door een samenwerking tussen voormalig predikant Henk Broer en dirigente Ellen Verburgt. De cantatediensten werden destijds aangevuld met enkele kerkelijke liederen die de kerkbezoekers konden meezingen.
Vanaf 2017 is het koor een andere weg ingeslagen en is er elk jaar een concert rondom een cantate van Bach en andere muziek uit de Baroktijd, daarbij begeleid door Barokensemble Eik en Linde. Naast de muziek is er ook ruimte voor een tekst en/of een gedicht dat aansluit bij het thema van de muziek.


Ook organiseren we sinds 2017 jaarlijks de workshop ‘een Dag met Bach’.
Iedereen die van zingen houdt, kan hieraan meedoen en zo op een mooie manier kennis te maken met de muziek van Bach onder de inspirerende leiding van Ellen Verburgt.


Facebook
Heeft u al gekeken op onze Facebook pagina?
Facebook.com/cantatekoorhippolytuskerk