Concertprogramma 2022-2023

Zondag  25 september 2022                                                 15.30 uur

Diana Sanz  Pascual cello en Pau Hernandez Alenyarpiano
Nog jong, maar al internationaal bezig en bekend, deze twee Spaanse talenten! Begonnen in hun geboorteland in Madrid en op Mallorca, nu studerend in Amsterdam, hebben zij inmiddels veel orkest- en concertervaring opgedaan in binnen-en buitenland, en een en ander aan prijzen binnengesleept. Deze middag kunt u zich laten onderdompelen in heerlijke klassiekers voor cello en piano van o.a. Ludwig van Beethoven, Robert Schumann en Franz Schubert, maar ook in Spaanse klanken van Manuel de Falla and Gasper Cassadó. Kom en geniet!

foto Carlos Marín

Zondag 23 oktober 2022                                                       15.30 uur

Ensemble Black Pencilblokfluit, panfluit, altviool, accordeon en slagwerk
“Come out Caoni” brengt wereldlijke liederen, Hongaarse en Roemeense volksdansen, stukken uit de barok en kerkelijke muziek. Daarnaast absolute meesterwerken van Claudio Monteverdi en Orlando Di Lasso. Muziek, gevonden ingemetseld in een muur als bescherming tegen de Russen in de Tweede Wereldoorlog. Het fascinerend instrumentarium en de arrangementen laten de contrasten tussen de stukken horen en jagen de adrenaline door de aderen met opzwepende ritmes! Maar de vijf musici verstaan ook de kunst om pure verstilling in de lucht te laten hangen. Hoe kan eenvoud zo expressief, mooi en krachtig zijn? “Come out, Caioni” bladert door één van de meest interessante muziekverzamelingen uit Europa.

foto Joe Meijer

www.blackpencil.org

Zondag 27 november 2022                                                   15.30 uur

LEKS – Ekaterina Levental – harp, zang en voordracht
Welkom in niemandsland, waar niemand zeker is. Muziektheatervoorstelling “De Grens” is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16- jarige niet zeer gewenste vluchteling aankwam in Nederland. Een indrukwekkende one-woman show over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvangkampen. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. We zien geen zielige, maar een sterke vrouw, die vecht voor haar bestaansrecht, zo nodig liegt, en droomt. Dwars door grenzen. Ontroerend en confronterend!

foto Eric Brinkhorst

www.leks.nu/de-grens/

Zondag 29 januari 2023                                                        15.30 uur

Dianto Reed Quintethobo, fagot, klarinet, basklarinet en saxofoon
Deze vijf jonge Spaanse musici  presenteren een programma waarin natuur, circus en tango op een speelse manier met elkaar verbonden worden. Flexibiliteit in hun spel, uitstekend teamwork, alles uit het hoofd gespeeld en voorzien van een boeiende theatrale choreografie, dit alles maakten hen tot winnaar van het Grachtenfestival Concours 2021 en het Storioni Festival 2021. Een concert vol energie en contrasten dat u gaat verrassen!

www.diantoreedquintet.com

Zondag 26 februari 2023                                                       15.30 uur

Prisma Strijktrioviool, altviool en cello
Een persoonlijk en ontroerend verhaal over inspiratie en liefde. La Muse, een beeldschoon cadeau van Darius Milhaud voor zijn echtgenote over de dingen die je samen doet in de tijd die je gegund is. Gedeeltelijk gearrangeerd voor dit strijktrio tijdens vergelijkbare moeilijke momenten van een van de leden, later voltooid door hun eigen dierbaren, hun muzen. Schitterend gemusiceerd, gespeeld vanuit de ziel door de drie musici, met hun eigen klankkleur, hun volle geluid en hun passie, voortreffelijk op elkaar ingespeeld. Laat Prisma ook uw muze zijn en kom genieten!

foto Maaike Eijkman

www.prismatrio.nl

Zondag 26 maart 2023                                                          15.30 uur

Fadangozang, bandoneon, gitaar, contrabas
Laat u verleiden met ontroerende en opzwepende klanken tijdens een muzikale reis die de ziel raakt en de zon laat schijnen! Bij Fadango vloeit de Portugese fado op eigenzinnige wijze samen met de sensuele Argentijnse tango en andere stijlen. Deze grensoverschrijdende interpretatie maakt dit gepassioneerde ensemble bijzonder rijk. De musici behoren tot de top binnen dit genre en nemen het publiek mee naar de cafés van Buenos Aires en de kroegen van Lissabon. Een hartverwarmende sensatie die naar meer smaakt!

www.fadango.nl