Cantatekoor Hippolytuskerk

Het Cantatekoor Hippolytuskerk is in 2003 ontstaan door een samenwerking tussen voormalig predikant Henk Broer en dirigente Ellen Verburgt. De cantatediensten werden destijds aangevuld met enkele kerkelijke liederen die de kerkbezoekers konden meezingen.

Dag met Bach, 1 oktober 2022
Afgelopen 1 oktober was er weer een “Dag met Bach”. Een leerzame en gezellige dag met bijna 30 deelnemers.
We zongen het lied “Een vast burcht is onze God” in diverse uitvoeringen. Menig componist heeft het door de eeuwen heen gebruikt en soms weer opnieuw op muziek gezet. Ellen Verburgt gaf er de nodige achtergrondinformatie bij. Natuurlijk was er ook aandacht voor vocale techniek. En zeker was er weer lekkere soep, gemaakt door een aantal koorleden.
De volgende “Dag met Bach” is op 4 maart 2023. Deze keer zal het thema “Pasen” zijn.
Ook dan mag iedereen weer meedoen. Lekker zingen, elkaar ontmoeten en geïnspireerd raken door Ellen Verburgt.

“Kerst met Bach & Rutter”, een nieuw project op 11 december 2022!
De uitvoering gaat door! Kerstmuziek in 17e eeuwse en 21e eeuwse uitvoering.
De samenstelling van het koor is geregeld. Het programma is bekend. We zingen een viertal koralen uit het “Weihnachtsoratorium” van J.S.Bach. Daarnaast een aantal Christmas Carols van John Rutter. Denk aan “What sweeter music” , “Angels Carol” en “The Lord bless you and keep you”.
Onze organist, Ronald van der Veen begeleidt het koor op het orgel en misschien ook de vleugel. Natuurlijk staat het geheel onder leiding van Ellen Verburgt.
De muziek is mooi, het koor is er klaar voor.
Komt u 11 december om 16.00 uur luisteren en kijken in de Hippolytuskerk?
De toegang is vrij en iedereen is natuurlijk van harte welkom.

Rutter en Bach,  19 november 2023
Het jaar 2023 is het jaar waarin het cantatekoor zijn 20-jarig bestaan hoopt te kunnen vieren. Dat doen wij middels Rutters Requiem, maar natuurlijk zal ook Bach bij dit feestje niet ontbreken. Inmiddels zijn we begonnen met het aanvragen van subsidies.

In april 2022 was er een mooie en geslaagde uitvoering van de Johannes Passie.

Heeft u al gekeken op onze Facebook pagina?
Facebook.com/cantatekoorhippolytuskerk