Exposities Hippolytuskerk

Vanuit de Protestantse Gemeente van Wieringen wordt door de Werkgroep Exposities Hippolytuskerk (WEX) regelmatig exposities georganiseerd en ingericht, in de koorruimte van de Hippolytuskerk.

Dit zijn er momenteel 2 per jaar, van korte of langere duur op gebied van bezinning, maatschappij, ontwikkelingssamenwerking, plaatselijke folklore/geschiedenis, cultuur, m.a.w. zo breed mogelijk. Er wordt gewerkt met losse panelen en een ophangrail. Dit geeft uitgebreide mogelijkheden van exposeren.

Het doel van het houden van exposities is de “drempel” van de kerk te verlagen om naast de kerkgangers ook vele anderen kennis te laten maken met de uitstraling van dit mooi gerestaureerde kerkgebouw en de mogelijkheden ervan.

De werkgroep exposities Hippolytuskerk ( WEX) bestaat uit: Vina Braad, Liesbeth Jongema, Joke Tesselaar, Gerard Haverkamp en Henk Pruijsen.

Voor informatie en contact:
Vina Braad
Tel: 0227 591915

Laatste exposities Hippolytuskerk:

“Beleving”. Schilderijen van Willem van den Heuvel.
Veertigdagentijd 2018.

“Liefde voor het Keltisch erfgoed”. Beelden en schilderijen van Hans Blank.          Van 8 juli t/m 11 september 2017.

“Kerken en engelen”, schilderijen van Jack Kunst                                             Veertigdagentijd 2017, 4 maart t/m 17 april

“Bezield hout”, houten beelden van Kees Kramer +
Veertigdagentijd 2016

“Allerlei”
Poppen, oud speelgoed, kantkloswerk, beelden en oude muziekinstrumenten.
Van 4 juli tot en met 13 september 2015. Zomeropening.

Iconen van Ineke Pastoor
Veertigdagentijd 2015,  12 februari tot en met 6 april.

“De zee en Wieringen”.
Van 17 mei tot en met 14 september 2014(Open Monumentendag) Open kerk tijdens de zomermaanden. Met o.a. visserstruien gebreid door dames van het breicafé Hazerswoude, quilts van Trieneke Metselaar en viltwerk van Ellen Fortuin.

Schilderijen van de Wieringer August Pruimboom.
November tot en met 15 december 2013.

Veertigdagentijd tentoonstelling “Afgeschreven of Waardevol”.
Onder de titel : Afgeschreven… of…Waardevol? deed de Werkgroep Exposities een oproep om mee te doen aan de expositie tijdens de Veertigdagentijd 2013.

Gerlinde Smekal: “De Kleine Prins”, Schilderijen – grafiek – sculpturen
Van 29 september tot en met 24 november 2012

Gerlinde Smekal
Expositie “Bijbelwoord in Beeldtaal” van 18 februari t/m 9 april 2012
Bijbelwoorden, doorleefd en vertolkt door Gerlinde Smekal in aan abstractie grenzende beelden. Ook grafisch werk en een ijzersculptuur.

Het project “Keuze” van Jos Volkers.
Van 22 oktober tot en met 27 november 2011
“De Keuze” is een interactieve installatie over de reflectie van je keuze.

“Wieringen Vervilt”
Van 17 september tot en met 16 oktober 2011
Combinatie tentoonstelling met viltobjecten van Lyda Rump en foto`s van Truus Visser, met Wieringen als inspiratie.

“Recht en Gerechtigheid”
Van 12 maart tot en met 23 april 2011
Veertigdagentijd tentoonstelling
Een serie indringende foto`s van Amnesty International die de dertig artikelen uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens verbeelden.

Exposities gehouden in 2010
– Van 23 oktober tot en met 27 november 2010. Foto`s van Adri Govers. “Te land, ter zee en vanuit de lucht”.

– Van 5 september tot en met 10 oktober 2010. Schilderijen (abstract) van Wies Plasschaert. “Labyrint”. Een zoektocht naar het ultieme beeld.

– Van 20 februari tot en met 5 april 2010
Priester – kunstenaar Kees Pannekoek (1929) uit Apeldoorn heeft het lijden van Christus verbeeld middels vervormde takken, prikkeldraad en muziek in een mini-multimediaal kunstproject met de titel “De Zeven Kruiswoorden van Jezus Christus”.