Exposities Hippolytuskerk

Werkgroep Exposities Hippolytuskerk (WEX)

Vanuit de Protestantse Gemeente van Wieringen wordt door de Werkgroep Exposities Hippolytuskerk (WEX) regelmatig exposities georganiseerd en ingericht, in de koorruimte van de Hippolytuskerk.

Dit zijn er momenteel 2 per jaar, van korte of langere duur op gebied van bezinning, maatschappij, ontwikkelingssamenwerking, plaatselijke folklore/geschiedenis, cultuur, m.a.w. zo breed mogelijk. Er wordt gewerkt met losse panelen en een ophangrail. Dit geeft uitgebreide mogelijkheden van exposeren.

Het doel van het houden van exposities is de “drempel” van de kerk te verlagen om naast de kerkgangers ook vele anderen kennis te laten maken met de uitstraling van dit mooi gerestaureerde kerkgebouw en de mogelijkheden ervan.

De werkgroep exposities Hippolytuskerk ( WEX) bestaat uit: Vina Braad, Liesbeth Jongema, Joke Tesselaar, Gerard Haverkamp, Gerard Slootweg en Henk Pruijsen.

Voor informatie en contact:
Vina Braad
Tel: 0227 591915

Laatste exposities Hippolytuskerk

Glasraamkunst. Marije Wolfwinkel. Veertigdagentijd 2019.

“Op Wieringen”. Klederdracht rond 1900, schilderijen van Gert Rasch en Wieringer souvenirs. Van 14 juli t/m 10 september 2018.

“Beleving”. Schilderijen van Willem van den Heuvel. Veertigdagentijd 2018.

“Liefde voor het Keltisch erfgoed”. Beelden en schilderijen van Hans Blank+. Van 8 juli t/m 11 september 2017.

“Kerken en engelen”, schilderijen van Jack Kunst+. Veertigdagentijd 2017, 4 maart t/m 17 april.

“Bezield hout”, houten beelden van Kees Kramer + Veertigdagentijd 2016.

“Allerlei”. Poppen, oud speelgoed, kantkloswerk, beelden en oude muziekinstrumenten. Van 4 juli tot en met 13 september 2015.

Iconen van Ineke Pastoor. Veertigdagentijd 2015, 12 februari tot en met 6 april.

“De zee en Wieringen”. Van 17 mei tot en met 14 september 2014 (Open Monumentendag) Open kerk tijdens de zomermaanden. Met o.a. visserstruien gebreid door dames van het breicafé Hazerswoude, quilts van Trieneke Metselaar en viltwerk van Ellen Fortuin.

Schilderijen van de Wieringer August Pruimboom. November tot en met 15 december 2013.

Veertigdagentijd tentoonstelling “Afgeschreven of Waardevol”. Onder de titel: Afgeschreven… of…Waardevol? deed de Werkgroep Exposities een oproep om mee te doen aan de expositie tijdens de Veertigdagentijd 2013.

Gerlinde Smekal: “De Kleine Prins”, Schilderijen – grafiek – sculpturen. Van 29 september tot en met 24 november 2012.

Gerlinde Smekal:  “Bijbelwoord in Beeldtaal” van 18 februari t/m 9 april 2012. Bijbelwoorden, doorleefd en vertolkt door Gerlinde Smekal in aan abstractie grenzende beelden. Ook grafisch werk en een ijzersculptuur.