Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk

In de sfeervolle Hippolytuskerk, op het oude voormalige eiland Wieringen, organiseert de Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk al ruim 40 jaar haar Kroonconcerten bij kaarslicht.
Dit oude godshuis, in het hart van het mooie dorp Hippolytushoef, stamt voor een groot deel nog uit de Middeleeuwen. Een deel ervan, het koor en de onderbouw van de toren, gaat zelfs terug tot de 12e eeuw. Hier ervaar je hoe de rijke historie, het kaarslicht en de muziek elkaar versterken tot een belevenis.
Ieder concert heeft een eigen sfeer, iedere musicus geeft een eigen interpretatie en iedere bezoeker kan een eigen beleving hebben van wat er gespeeld wordt. De musici, allen van een hoog niveau, komen altijd met veel enthousiasme naar Wieringen. Een enthousiasme dat ook wordt uitgestraald in de wijze waarop de muziek tot klinken wordt gebracht.
Mede door de aangepaste voorzieningen is de akoestiek in deze kerk perfect voor kamermuziek.

Onze concerten zijn op zondagmiddagen, aanvang 15.30 uur.
Laat u onderdompelen in intieme muziekklanken. Geniet van de informele sfeer enĀ  hartelijke ontvangst. Wij begroeten u graag bij onze concerten.
Voor meer informatie over onze stichting, klik hier.

Toegang en abonnementen
Kaartverkoop kan tot de vrijdag voor het betreffende concert via onze website. Op de dag van het concert zijn (indien voorradig!) vanaf 14.45 uur kaarten tegen contante betaling te koop in de kerk. Er kan niet worden gepind. U kunt ook een AbonnementĀ  voor de hele serie concerten via de Kroonconcerten website kopen.

Zie ook het concertprogramma en de agenda.