Werkgroep Exposities Hippolytuskerk

Expositie Houtsneden

In de zogenaamde ’40 dagentijd’ maakt de PKN gemeente in de Hippolytuskerk weer ruimte voor een kunstenaar met een thema passend bij de bezinning in de periode voorafgaand aan Pasen.
Dit jaar is dat ds. Tjalling Kindt met houtsneden. Hij is ook wel bekend als de dominee van de Doopsgezinde gemeente op Wieringen.  Tjalling Kindt heeft een eigen herkenbare stijl die hij in de loop der jaren ontwikkeld heeft en waarin gespeeld wordt met thema’s uit de geschiedenis van mythologie en christendom. De houtsneden worden, in overwegend zwart-wit en met een sterk contrast, tot sprankelende symbooltaal.
Er zal een tiental werken worden gepresenteerd.

Zaterdag 17  februari om 15 uur zal Tjalling Kindt op informele wijze zijn werk toelichten.
U bent daarbij van harte welkom, uiteraard ook voor gesprek en ontmoeting.
Op de zondagen van 18 februari t/m 2e paasdag 1 april is de kerk van 13.30 tot 17 uur open voor bezichtiging. Zie ook de agenda.

Namens de Werkgroep Exposities,
Henk Pruijsen.